دستگاه یولیزر چیست؟
دستگاه یولیزر یک فناوری نوین در زمینه جوانسازی پوست است که از ترکیب دو روش تهاجمی و غیرتهاجمی و تابش همزمان دو موج CO2 با طول موج 10600 نانومتر و اربیوم گلاس با طول موج 1540 نانومتر استفاده میکند. این دستگاه باعث تحریک لایه درم پوست به کلاژنسازی میشود و در نتیجه بازسازی و جوانسازی پوست را فراهم میکند.
یولیزر با استفاده از هر دو روش تهاجمی و غیرتهاجمی، مجموعهای از اثرات جوانسازی پوست را به صورت همزمان ارائه میدهد. اجزای مختلف این دستگاه میتوانند به صورت همزمان یا جداگانه عمل کنند، که بسته به نیاز و نظر پزشک مورد استفاده قرار میگیرد.
دلایل استفاده از دستگاه یولیزر چیست؟
کلاژن به عنوان یکی از مهمترین پروتئینها در پوست، نقش اساسی در حفظ سلامت و جوانی پوست دارد. این پروتئین در قسمتهای عمیق پوست قرار دارد و باعث مرطوب نگه داشتن آن، ایجاد خاصیت کشسانی و سفتی پوست میشود. عوامل مختلفی مانند افتادگی طبیعی پوست، عوامل محیطی مانند اشعه UV، استفاده از تنبلکنندهها و … باعث تخریب کلاژن و به دنبال آن، افتادگی پوست و ایجاد چین و چروک میشوند.
با پیشرفت تکنولوژی لیزر، پزشکان توانستند از روشهای نوینی برای بازگرداندن زیبایی و جوانی پوست استفاده کنند. امروزه، تکنیکهای جدید لیزر درمانی بهبودهای زیادی را در این زمینه ایجاد کردهاند. از جمله مزایای این تکنیکها میتوان به کاهش خطرات افزایش گرمای زیاد در منطقه درمان و کاهش خطر بروز تیره شدن پوست پس از درمان اشاره کرد. این اقدامات نه تنها به حفظ جوانی و زیبایی پوست کمک میکنند بلکه اثرات منفی ناشی از برخی روشهای قدیمی را نیز به حداقل میرسانند.
کابردهای قسمت غیر تهاجمی دستگاه یولیزر چیست؟
قسمت غیر تهاجمی دستگاه یولیزر با طول موج ۱۵۴۰ نانومتر کاربردهای زیر را دارد:
- لیفت پوست
- رفع چین و چروک
- رفع ترکهای سفید پوستی
- درمان انواع لک
- درمان زخمهای ایجاد شده در اثر پوسته پوسته شدن بر اثر تابش آفتاب
- درمان اسکارهای ایجاد شده در اثر جراحی و ترمیم پوست آسیب دیده
کاربرد قسمت تهاجمی دستگاه یولیزر چیست؟
قسمت تهاجمی دستگاه یولیزر با طول موج ۱۰۶۰۰ نانومتر کاربردهای زیر را دارد:
- درمان اسکارهای ایجاد شده در اثر آکنه
- رفع ضایعات عروقی
- کوچک کردن بینی گوشتی
- رفع هرگونه لک و تیرگی
- رفع افتادگی پلک
- درمان کیست، هموروئید و گوشت اضافی
- درمان خطوط عمیق و خط خنده
موارد منع استفاده از دستگاه یولیزر چیست؟
- خانمهای باردار
- سابقه تبخال در ناحیه مورد نظر
- سابقه گوشت اضافه
- سابقه مصرف داروهای ضد انعقاد خون
- وجود عفونت در ناحیه مورد نظر
- افرادی که مشکل کلوئید دارند.